​​​​​​​​Welkom

Je wilt graag iets voor anderen betekenen. Je wilt zieke mensen ondersteunen. Je kunt goed luisteren en hebt gevoel voor mensen. Je bent een harde werker en vindt het prettig om met anderen samen te werken. Je wilt de kwaliteit van zorg bewaken en nadenken over verbetering ervan.

Bachelor- en masteropleidingen

Compleet overzicht opleidingen, inclusief minoren, specialisaties en opleidingen voor professionals


Onderzoek: Lectoraten


De Academie voor Verpleegkunde is een gezellige academie met ongeveer 1200 studenten. Daarnaast werken er zo'n 100 medewerkers. Als je bij ons komt studeren dan krijg je veel ruimte om je eigen studietraject uit te stippelen. Je krijgt daarvoor een eigen begeleider die we studieloopbaanbegeleider noemen, in het kort SLB'er. Deze helpt je bij het maken van keuzes en je kunt bij hem/haar terecht met eventuele problemen. In het nieuwe studiejaar (vanaf najaar 2014) bieden wij weer mogelijkheden om deel te nemen aan een Meeloopdag. Zo kun je ervaren hoe het is om bij ons te studeren! Meer informatie hierover volgt nog op deze website.

Op de Academie voor Verpleegkunde in Groningen leer je het vak met veel aandacht voor theorie én praktijk. Vanaf het begin werk je in kleine groepjes aan praktijkopdrachten waar de praktijk zo veel mogelijk wordt nagebootst. In een latere fase worden de opdrachten steeds vaker in de praktijk zelf uitgevoerd, waarbij het gaat om beroepsproducten en -diensten. Dit zijn concrete opdrachten zoals het maken van een verpleegplan en het uitvoeren daarvan. Dit wordt stevig ondersteund door relevante theorie en werkmodellen. Je leert om na kritische analyse een standpunt in te nemen en daarop je verdere (behandel)acties te baseren, de zogenaamde Evidence Based Practice. Samenwerking met andere disciplines wordt daarin steeds belangrijker.

In het nieuwe studiejaar (vanaf najaar 2014) bieden wij weer mogelijkheden om deel te nemen aan een Meeloopdag. Zo kun je ervaren hoe het is om bij ons te studeren! Meer informatie hierover volgt nog op deze website.

{{'LatestNewsWidget_Title' | i18n}}

{{vm.articleCollection.Items[0].Title}}

{{'Article_ReadMore' | i18n}}

{{'TestimonialWidget_Title' | i18n}}

{{'LatestNewsWidgetAuthenticated_Title' | i18n}}

{{'LatestNewsWidget_Title' | i18n}}

{{'LatestNewsWidget_Intro' | i18n}} {{vm.portalTitle}}

{{'CalendarWidget_Title' | i18n}}

{{'CalendarWidget_Intro' | i18n}} {{vm.portalTitle}}